vrijdag, december 26

Kerst en andere tradities



Het kerstfeest is een familieaangelegenheid. De voorbereiding ook, hoopte ik... En dus vielen we met twee paar handjes de gele paprika's aan. Ik heb de soep wel zelf kunnen afwerken en het chocoladedessert ook, wegens te 'saaaaai mama'. Gelukkig overliep Radio1 het muzikale jaar en was ik een paar uur zoet.


De jonge generatie verzorgde dit jaar het kerstdiner en de oudere generatie liet het zich welgevallen ;-))
Met het aperitief 'de nief brug' was de eerste ster al gauw binnen. Er volgden er nog 4 voor 'fantasie van krab met agrume op een bedje van loloverde', 'de gele soep met vier pepers', 'lamskroon met gevulde peertjes en dennenappels' en 'warm en koud einde'.


Een *****etentje dat niet compleet is zonder spelletjes en verrassingspakjes tussendoor.




Hop naar de volgende traditie: kerstdag met een rondje Trivial en de overheerlijke kerststronk van mijn schoonmoeder. Deze tradities zijn er om in ere gehouden te worden!!






Schaatsen met de vrienden op tweede kerstdag, is nog zo'n gewoonte. We sluiten zoals gewoonlijk af met frietjes en natte broeken op de verwarming. Maar onderuit geschaatst worden, een paars achterste (geen foto's wegens effe geen adem meer) en een zeer pijnlijke rug is hopelijk geen jaarlijkse traditie.

Geen opmerkingen: